• 0248.270.030
  • office@alvvimar.ro
  • Luni - Vineri: 7.30 - 18.00 Sambata: 7.30 - 13.00

Schiedel

Avand ca element central tubulatura de samota de inalta calitate Schiedel, sistemele de cosuri de fum ceramice se caracterizeaza prin siguranta in exploatare si durabilitate ridicata. Performantele acestor tipuri de cosuri de fum privind rezistenta la condensul acid si socuri termice, recomanda prevederea lor indiferent de combustibilul utilizat de sursa de caldura.
Adaptabilitatea universala face ca beneficiarii lor sa aiba posibilitatea trecerii, in cazul unei explozii de preturi, la un tip de combustibil mai avantajos din punct de vedere al pretului de cost.
Garantia acordata de producator pentru elementele componente ale sistemelor de cosuri de fum ceramice este de 30 de ani.

Produse

Sisteme de cosuri de fum ceramice

Avand ca element central tubulatura de samota de inalta calitate Schiedel, sistemele de cosuri de fum ceramice se caracterizeaza prin siguranta in exploatare si durabilitate ridicata. Performantele acestor tipuri de cosuri de fum privind rezistenta la condensul acid si socuri termice, recomanda prevederea lor indiferent de combustibilul utilizat de sursa de caldura.
Adaptabilitatea universala face ca beneficiarii lor sa aiba posibilitatea trecerii, in cazul unei explozii de preturi, la un tip de combustibil mai avantajos din punct de vedere al pretului de cost.

Garantia acordata de producator pentru elementele componente ale sistemelor de cosuri de fum ceramice este de 30 de ani.

Schiedel Absolut

Cos de fum universal in trei straturi, alcatuit din tubulatura profilata din samota cu rezistenta la acizi si etanseitate superioara, mantale prefabricate cu termoizolatie integrata si picior de cos de fum prefabricat.
Sistemul de cos de fum Schiedel Absolut a fost conceput si realizat pentru evacuarea fumului si a gazelor de ardere provenite de la toate tipurile de generatoare de caldura utilizate in cazul cladirilor rezidentiale.
Gama de tipodimensiuni include diametre constructive cuprinse intre 14 – 20 cm.
In paleta de produse se regasesc si sisteme de cosuri care contin, pe langa canalul de fum, si canale multifunctionale. Aceste canale termoizolate pot fi utilizate pentru ventilarea naturala a diferitelor dependente din subsolul cladirii sau a bailor, bucatariilor. De asemenea, canalele respective pot asigura alimentarea cu aer din exterior a cazanelor care functioneaza cu combustibili solizi, daca constructia surselor de caldura permite acest lucru.

Schiedel UNI PLus

Cos de fum in trei straturi, alcatuit dintr-un invelis prefabricat din beton usor, de forma cubica, prevazut la colturi cu canale de ventilare si canalul propriu-zis de fum, realizat din tuburi de samota, rezistente la coroziune chimica si temperaturi de pana la 1000°C. Placile de vata minerala incombustibila, semirigida, ce se monteaza intre elementele componente mentionate, asigura termoizolarea corespunzatoare a cosului de fum, rezistenta la transfer termic al sistemului avand valoarea minima de 0.65m² K/W.
Gama de tipodimensiuni include diametre constructive cuprinse intre 14 – 60cm, cu dimensiunile exterioare ale cosurilor de 32 x 32 cm pana la 95 x 95 cm

Avantaje

– sistem tristrat
– tubulatura de samotă
– termoizolatie incombustibila
– manta prefabricata
– tiraj optim
– rezistenta la acid
– siguranta la foc
– pentru toate tipurile de combustibili

Schiedel Quadro

Cos de fum colector cu aspiratie de aer periferica, utilizat in cazul centralelor “turbo” functionand cu combustibil gazos.
Sistemul Quadro prezinta o solutie constructiva in doua straturi, respectiv invelis exterior prefabricat si tubulatura de samota, interspatiul dintre cele doua componente mentinandu-se cu piese metalice de centrare, executate din otel inoxidabil.
Cosul de fum se fabrica cu diametrele cuprinse intre 14 – 30 cm, dimensiunile exterioare ale invelisului fiind de 36 x 36 cm pana la 55 x 55 cm.

Schiedel Avant

Cos de fum cu cea mai performanta tubulatura de samota utilizata in domeniul evacuarii gazelor de ardere, avand grosimea medie a peretelui de numai 8 mm si o etanseitate superioara la umiditate si gaze arse. Invelisul exterior, mantaua prefabricata, identica cu cea utilizata in cazul sistemului Quadro, include golul central pentru tubulatura si canalele de armare pentru asigurarea stabilitatii sistemului la actiunea vantului si a seismului.
Sistemul Schiedel Avant este destinat evacuarii gazelor arse provenite din centrale termice in condensatie, in regim de funtionare cu suprapresiune in cos.
Gama de tipodimensiuni include diametre constructive cuprinse intre 12 – 25 cm, cu dimensiunile exterioare ale cosurilor de 28 x 28 cm pana la 48 x 48 cm.

Sisteme de cosuri de fum din otel inoxidabil

Aceste sisteme sunt fabricate dupa o tehnologie avansata, dispunand de o solutie de imbinare performanta a tubulaturii si de o accesorizare complexa. Sistemele de cosuri de fum Schiedel, realizate din otel inoxidabil special, prezinta avantajele unei greutati proprii foarte reduse si a unei flexibilitati extinse la montaj.

Schiedel ICS

Sistemul de cos de fum ICS (Insulated Chimney System), cu sectiune circulara, este construit din doi pereti coaxiali din otel inoxidabil, sudati cu cordon longitudinal Laser si izolatie termica din vata minerala bazaltica.
Sistemul ICS este destinat focarelor care functioneaza cu combustibil solid, lichid sau gazos, cu o temperatura de operare continua de:
– 450°C in cazul sistemului ICS25 si
– 600°C in cazul sistemului ICS50.
Sistemele ICS25 si ICS50 pot fi transformate in ICS PLUS adaugand o garnitura de etansare fiecarui component, permitand astfel racordarea la cazane in condensatie. In acest caz, sistemul ICS PLUS poate opera la o temperatura continua de 160°C si o presiune de 200Pa.

Schiedel Prima Plus

Prima Plus este un sistem de cos de fum cu sectiune circulara, construit dintr-un perete de otel inoxidabil AISI 316L (1.4404), cu o grosime cuprinsa intre 0,6 mm – 1 mm, in functie de diametru, sudat cu cordon longitudinal Laser.|
Gorsimea peretelui in functie de diametru:
– de la 80 mm la 350 mm – 0,6 mm
– de la 400 mm la 700 mm – 1 mm.
Sistemul de evacuare trebuie introdus intr-un saht rezistent la foc, acesta avand rolul de a termoizola si asigura static tubulatura interioara.
Sistemele de tubulatura cu perete simplu sau dublu din otel inoxidabil, accesorizate, sunt utilizate pentru relizarea racordarilor surselor de caldura la cosurile de fum sau la reabilitarea cosurilor de fum vechi, degradate.

Tecnoflex


Este un sistem compus dintr-o tubulatura flexibila, confectionata din doua straturi de otel inoxidabil tip AISI 316Ti, la capetele careia se monteaza elemente speciale de legatura la sursele de caldura (centrala termica, semineu, soba) si la sistemul de evacuare, respectiv cosul de fum.

Focare pentru seminee SCHIEDEL KINGFIRE


1. Focare pentru seminee inchise

Modelele disponibile (Magic Frontale, Magic Dx-Sx, Magic Prismatico, Magic Bifacciale, Magic Supereco, Magic K2<span) sunt prevazute cu urmatoarele elemente componente si echipamente:
– interior din placi modulare din fonta
– exterior din otel refractar
– reglaj automat al clapetei de control
– electroventilator, termostat si centrala de comanda pentru aportul de aer incalzit.
Avantajele acestor surse suplimentare de caldura sunt:
– control deplin al arderilor
– functionare continua controlata
– fiabilitate
– siguranta in functionare.


2. Focare pentru seminee deschise

Semineele deschise (Kappafire Frontal, Kappafire Round) sunt si elemente de decor pe linie traditionala, care contribuie totodata si la incalzirea casei dumneavoastra, datorita unui circuit care emite in mod natural aer cald in incaperea in care sunt instalate aceste tipuri de focare.

Partile componente prefabricate ale acestei familii de produse sunt:
– elementele de baza
– cenusarul
– peretii laterali
– tija reglaj
– hota inferioara
– hota superioara
– clapeta de reglare a tirajului.


3. Seminee de gradina

modelele disponibile sunt urmatoarele: ALICE, VEGA, MAGELLAN

Copyright © 2019 Alvvimar

Scroll Up